Актуальне

Час моркви! Дешевий, але ефективний продукт для краси

Відомо, що морква посівна, або по-іншому Daucus carota subsp. sativus, з ботанічної точки зору-Дворічна трав’яниста рослина висотою 50-70 см, сімейства зонтичних (Umbelliferae). Морква вважається дієтичним коренеплодом.

Відома вона була ще в кам’яному столітті. У період античності про неї було написано ряд цікавих фактів. Тобто, ще в стародавні часи Помаранчевий коренеплід здобув популярність завдяки своїм лікарським властивостям.

Перевага цінного овоча в сучасному світі викликано багатьма причинами. У всьому світі дослідники вважають, що морква не дарма здобула славу цілющої рослини. Щоб насичувати своє тіло і м’язи всіма доступними вітамінами, тим більше коли Екологія така погана, люди хочуть їсти живу, не зіпсовану стабілізаторами і консервантами їжу.

Морква і відноситься до біопродуктів.Морква воістину вважається прекрасним другом і помічником у справі протистояння різним віковим недугам. У наш час деякі дами також регулярно використовують моркву як важливий продукт для схуднення.

Користь цього овоча різнобічна: морква і смачна, і корисна одночасно.Що містить каротиноїди коренеплід має протизапальні характеристики і перешкоджає настанню у людини раннього старіння. Крім приємного смаку цей захищає зір продукт-джерело різних цінних поживних сполук, вітамінних комплексів і мінеральних елементів.

Це, по суті, вітамінне страву, яке добре насичує, і одночасно позбавляє клітини і тканини організму від непотрібних токсинів (завдяки тому, що в моркві багато клітковини). В основному завдяки клітковині овоч надає на організм людини лікувальну дію і лікує гастрити і покращує перистальтику. У цілющому коренеплоді багато натрію, що регулює нервово-м’язову діяльність.

Також багато магнію, що бере участь в скорочення скелетних м’язів, і кальцію.Токоферол і аскорбінова кислота, виявлені в моркві, надають загальнозміцнюючу дію і омолоджують організм. Гастроентерологи рекомендують їсти моркву людям з хворобами шлунка, печінки, сечовидільної системи.

У моркві виявлені фітонциди. Це ще одна позитивна якість трав’янистої рослини.У косметології овоч використовується для аплікацій і масок, для зміцнення волосяного покриву, для посилення росту волосся.
За допомогою морквяного соку ліквідуються запалення на шкірі обличчя і тіла.Читайте також: головні причини старіння шиї. На що варто звернути увагу? Ранкове умивання вівсянкою-краса шкіри на цілий деньПочему мезотерапія стала однією з найпопулярніших процедур салонів краси?

Related posts

Leave a Comment